Novosti

Kronika

Tруд сe исплaтиo

Ниje нaм жao штo смo двиje гoдинe рaдили дaн зa дaнoм jeр су нaм сaдa кaпaцитeти пoпуњeни, гoвoри Mирoслaв Jaнкoвић, влaсник кућe зa oдмoр у сeлу Сeгoвинa, мaлoм пoткaлничкoм мjeсту кoд грaдa Лудбрeгa

Large jankovic6 cirilica

Spoj tradicije i modernog

U malom potkalničkom mjestu Segovina kod grada Ludbrega nedavno je otvorena moderna kuća za odmor. Turistički objekt u vlasništvu je porodice Miroslava Jankovića i prvi je takve vrste u Segovini. Kuća je namijenjena bavljenju kontinentalnim turizmom koji je postao trend kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a uređena je u tradicionalnom stilu s okućnicom i drugim sadržajem.

Kad je u pitanju odmor u nedirnutom prirodnom okruženju, jedan adut više je lokacija, koja je okružena ludbreškim šumama, brdima i vinogradima. Sama kuća opremljena je luksuznim džakuzijem i infracrvenom saunom, a u dvorištu su bazen te igrališta za košarku, badminton, odbojku i mali nogomet. Jankovići su mislili i na djecu, pa su izradili i vrtne ljuljačke i šetnice.

- Imali smo vinograd i vikendicu koju smo uredili i okrupnili zemljište, odnosno četiri parcele smo spojili u jednu. Sve smo financirali vlastitim sredstvima. Pri uređivanju i obnovi objekata vodili smo računa da to bude spoj tradicije, starog štiha s modernim – objašnjava nam Miroslav Janković.

Veliki trud Jankovića se itekako isplatio jer su svaki vikend od otvorenja njihovi kapaciteti bili popunjeni. Već imaju rezervacije i za nadolazeće dane.

- Sve više ljudi se okreće kontinentalnom turizmu pa nam nije žao što smo dvije godine radili dan za danom, nekad prije stalnog posla, a nekad nakon. Naš kraj je sve popularniji zbog vinskih cesta, a i sve je više onih koji se tu dolaze baviti nordijskim hodanjem i biciklizmom. Mi nudimo i veliki vanjski roštilj. Da bi gostima još više približili tradicionalni ambijent, pazili smo na uređenje okućnice, pa smo zasadili mnogo aromatičnog, začinskog bilja. Imamo i vrt u kojem mogu ubrati svježi paradajz, papriku, luk i drugo povrće i u njemu uživati uz roštilj – govori Miroslav i dodaje da mu je veliku podršku pružila supruga Anita bez koje bi sve to bilo nemoguće.

Našeg sugovornika, novopečenog turističkog radnika, upitali smo i za planove za budućnost.

- Planiramo proširenje, a najveća nam je želja da gostima pružimo mogućnost najma kvad i kros motora te bicikala. Nadamo se da ćemo to realizirati dogodine – odgovara Miroslav.

Jankovići goste po dolasku vode u mali vinski podrum, gdje ih počaste domaćim aperitivima ili starim sortnim vinom. Svaki od njih dobije i poklon koji ih podsjeća na lijepe trenutke provedene u Segovini. Oni željni fotografiranja mogu pozirati kraj Mirka, skulpture ribiča koji peca u vrtnom jezeru, ili dvometarskog mede, bala slame, zdenca sreće...

- Budući da smo započeli suradnju s jednom dubrovačkom turističkom agencijom koja nam uglavnom šalje strane turiste, uvijek se veselimo upoznavanju s novim ljudima iz različitih krajeva svijeta – ističe na kraju Miroslav Janković.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više