Novosti

Politika

U izlogu – ustaše!

Nekoliko metara od ulaza u ured Srpskog narodnog vijeća, koji se nalazi u centru Zagreba, za sada nepoznati počinitelji jutros su na jedan od izloga zalijepili plakat s porukom ‘Za dom spremni Pupovac’

Nekoliko metara od ulaza u ured Srpskog narodnog vijeća, koji se nalazi u centru Zagreba, za sada nepoznati počinitelji jutros su na jedan od izloga zalijepili plakat s porukom ‘Za dom spremni Pupovac’.

Stilizirana slova i poruka ostavljana na žutom papiru podsjećaju na akciju članova proustaškog A-HSP-a, koja je na istom mjestu izvedena proljetos. Naime, 14. travnja ove godine, na identičnom papiru i jednako stiliziranim slovima, članovi A-HSP-a predvođeni predsjednikom Draženom Kelemincem također su ostavili poruku za Milorada Pupovca, saborskog zastupnika i predsjednika SNV-a, s natpisom ‘Zašto šutiš o četniku Šešelju. Snimljeni kako se dive vlastitom zlodjelu, članovi A-HSP-a tada su ostali stajati pred porukom sve dok ih s tog mjesta nije potjerala policija.

Najnovija provokativna akcija izvedena je samo dan nakon što smo na portalu Novosti objavili tekst o prijetnjama koje su putem društvenih mreža Keleminec i njegovi sljedbenici uputili Pupovcu. Posljednji val uvreda, prijetnji i poticanja na nasilje te mržnju eskalirao je nakon što su Novosti objavile da je u centru Jasenovca, u neposrednoj blizini nekadašnjeg ustaškog logora smrti, podignuto spomen-obilježje bojovnicima HOS-a oplemenjeno ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’.

‘Na mjesto događaja upućen je policijski službenik i krim tehničar, a nadležna policijska postaja preuzet će daljnje postupanje i nastavit će utvrđivati ima li elemenata prekršajnih ili kaznenih radnji’, rečeno je Novostima iz Policijske uprave zagrebačke.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više