>

novosti logo

Vijesti / Balkan Vijesti / Balkan
Piše Novosti

U Novom Sadu o položaju Srba u Hrvatskoj

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije i predsjednik Glavne skupštine SDSS-a Vojislav Stanimirović danas su se u Novom Sadu susreli s Igorom Mirovićem, predsjednikom Pokrajinske vlade AP Vojvodine, i Boškom Vučurevićem, direktorom Privredne komore Vojvodine.

Na sastanku koji je održan u Pokrajinskoj vladi Vojvodine, a kojem je prisustvovao i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, istaknuta je potreba da se nastavi s pružanjem pomoći i podrške srpskoj zajednici u Hrvatskoj kroz programe obrazovanja, kulture, informiranja, privrede i obnove crkvene baštine.

Za narednu, 2018. godinu, dogovoren je i nastavak humanitarne i razvojne pomoći koju Vlada AP Vojvodine pruža u povratničkim sredinama. Pupovac je Miroviću izrazio zahvalnost na dosadašnjoj suradnji koja doprinosi ukupnom unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske u aktualnim regionalnim i političkim prilikama.

Pupovca, Porfirija i Stanimirovića su u prostorima Privredne komore osim Vučurevića dočekali i privrednici porijeklom iz Hrvatske. Tom je prilikom dogovoreno da će SPC, SNV, ZVO i Komora potpisati memorandum o realizaciji kulturnih programa i pomoći na polju obrazovanja, prije svega stipendiranju učenika i studenata.

1/1