Novosti

Politika

U Zadru osvanuo grafit kojim se poziva na ubojstvo Srba

Već nekoliko dana na zidu zadarskog Bilog Briga stoji grafit ‘Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne’ i to naočigled stanovnika toga kvarta

Veo2l04ssjpr1p834jorzvhuez3

(foto Zadar News)

Već nekoliko dana na zidu zadarskog Bilog Briga stoji grafit sadržaja ‘Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne’ i to naočigled stanovnika toga kvarta. Jedan od brutalnijih grafita koji se na području Dalmacije mogu vidjeti zadnjih mjeseci poziva na vađenje organa Srbima, a sve do pisanja lokalnog portala Zadar news ta informacija nije previše brinula lokalnu policiju i komunalno redarstvo.

Ivana Grbin, glasnogovornica Policijske uprave zadarske, kazala je za Novosti da je policija ‘odmah po saznanju za grafit neprimjerenog sadržaja poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti te se na mjestu događaja provodi očevid’. Također, zbog uklanjanja grafita o svemu su obaviještene nadležne službe.

Podsjetimo, prošle godine u zadarskom kvartu Stanovi napadnuto je dvoje sezonskih radnika iz Srbije. Ispred ulaza u zgradu u kojoj su imali smještaj s leđa su im prišla četvorica nepoznatih muškaraca, udarali su ih nogama, a jedan od napadača je zapalio baklju. Napadači do danas nisu identificirani, ali se sumnja da je riječ o zadarskim navijačima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više