Novosti

Kronika

Učenici iz Tehničke škole u Karlovcu na etiku moraju ići subotom

Učenici Tehničke škole u Karlovcu, koji su umjesto vjeronauka izabrali etiku, u školu će morati ići subotom

0tmjto9ztsx42cv15d4nedrwn5v

Učenici Tehničke škole u Karlovcu koji su umjesto vjeronauka izabrali pohađati etiku u školu će morati ići subotom, javlja Jutarnji list

Prema izjavi jedne majke čiji je sin učenik prvog razreda i odlučio je pohađati etiku, razrednica je obavijestila da će morati subotom dolaziti na nastavu. od 20 učenika koliko ih je u razredu, osim njega, još je dvoje učenika izabrao etiku.

Ravnatelj škole Ivan Janković tvrdi pak da učenici etiku moraju slušati subotom jer ‘ne može drugačije’

‘Radimo u dvije smjene, imamo 31 odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Da smo mogli, već bismo to sami napravili, ne bismo čekali nečiji pritisak’, rekao je za Jutarnji list.

Na pitanje kako to da je slučaj baš s nastavom iz etike, a ne nekog drugog predmeta koji pohađaju sva djeca, ravnatelj je rekao da je problem u tome što ne mogu povezati nastavu etike i vjeronauka da se održavaju paralelno.

‘Odgovorno tvrdim da ne ovisi o meni, deset godina sam radio kao satničar u toj školi. I ja bih volio vidjeti da netko to organizira da učenici ne moraju dolaziti subotom, ali baš me zanima kako bi izgledao radni dan tog profesora koji predaje još i politiku i gospodarstvo’, kazao je Janković.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više