Novosti

Kronika

Удoбниje трибинe

Oпштинa из Србиje пoмaжe спoртистимa сa истoкa Хрвaтскe: Oпштинa Стaрa Пaзoвa дoнирaлa je плaстичнe стoлицe зa трибинe чeтири фудбaлскa клубa сa вукoвaрскoг пoдручja

Large 9

Opština Stara Pazova donirala je 500 komada plastičnih stolica namenjenih tribinama za četiri fudbalska kluba na vukovarskom području. Donacija je vredna oko 10.000 evra, a realizovana je zahvaljujući saradnji Zajedničkog veća opština sa ovom opštinom u Republici Srbiji.

- Na osnovu Sporazuma o saradnji koji je potpisan prošle godine te iskazanih potreba naša četiri fudbalska kluba, Opština Stara Pazova je finansirala nabavku 500 stolica od kojih će 200 dobiti Fudbalski klub "Vuteks-Sloga" iz Vukovara, a po 100 stolica FK "Negoslavci" iz Negoslavaca, FK "Sloga" iz Pačetina i FK "Sloga" iz Borova. Ovo je vredna donacija koja će doprineti da uslovi odigravanja utakmica, pogotovo za gledaoce koji ih prate, budu bolji – rekao je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić u izjavi medijima zahvalivši na pomoći predsedniku Opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću.  Stolice su dopremljene u Borovo odakle će biti distribuisane do ostala tri kluba.

Na donaciji se u ime Fudbalskog kluba "Sloga" iz Borova zahvalio član  uprave Branko Perišić. Podsetio je da je pri kraju izgradnja višenamenske zgrade u Borovu u kojoj će biti smeštene i prostorije uprave ovog županijskog drugoligaša te natkrivene tribine, tako da je ova donacija dobrodošla. U pravo vreme je stigla i pačetinskoj "Slogi" koja se takmiči u Trećoj županijskoj fudbalskoj ligi Vukovarsko-sremskoj.

- Mi smo ove godine uspeli da pokrijemo tribine koje su napravljene pre dvadesetak godina. Polako stvaramo uslove koji su nam potrebni za funkcionisanje s obzirom da imamo ambicije za ulazak u drugu županijsku ligu. Imamo mogućnost da postavimo približno stotinjak stolica i pružimo užitak našim navijačima, ali i igračima koji postižu dobre rezultate – kaže predsednik kluba Srđan Sekulić. Ovo nije jedina pomoć Opštine Stara Pazova srpskoj zajednici na istoku Hrvatske. Prošle godine je ova opština sa 140.000 dinara finansirala odlazak dece iz vukovarskih osnovnih škola "Nikola Andrić" i "Dragutin Tadijanović" na terensku nastavu u Beograd.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više