Novosti

Kultura

Удругe у Суљoшу

Смoтру удругa Oпћинe Kнeжeви Винoгрaди" oргaнизирaлa je лoкaлнa Удругa жeнa "Извoр" пoвoдoм мaнифeстaциje "Дaни oтвoрeних врaтa удругa"

Large informator udruge  %c4%87irilica

Članice SKD "Prosvjeta" i KUD "Živojin Žiko Mandić"

U četvrtak, 6. juna, na lijepo uređenom trgu ispred Doma kulture u Kneževim Vinogradima organizirana je "Smotra udruga Općine Kneževi Vinogradi" povodom manifestacije "Dani otvorenih vrata udruga" (DOVU), koju već dvanaestu godinu zaredom organizira Ured za udruge hrvatske Vlade. Smotru u Suljošu, kako Baranjci od pamtivijeka nazivaju Kneževe Vinograde, organizirala je lokalna Udruga žena "Izvor" (UŽI), pozvavši i druge srodne udruge da zajednički otvore svoja vrata javnosti.

Pozivu se odazvalo još sedam udruga – iz Suze: Udruga žena – Suza i KUD "Čardaš", iz Kamenca: Mađarsko kulturno društvo "Tanc" te iz Suljoša: Udruga umirovljenika Općine Kneževi Vinogradi, Udruga Fantast, KUD "Živojin Žiko Mandić" i Sekcija žena "Suljošanka" koja djeluje pri lokalnom pododboru SKD-a "Prosvjeta". Tokom smotre udruge su imale priliku pokazati svoja postignuća i predstaviti široj javnosti bogatstvo svog rada, kojima aktivno doprinose razvoju i dobrobiti svoje zajednice.

Smotru je otvorila i učesnike i posjetioce pozdravila predsjednika "Izvor" Maja Rikert, a udruge su se – uz štandove s ručnim i kreativnim radovima, slikama, različitim informativnim i promotivnim materijalima te mnoštvom raznovrsnih kolača – predstavile i prigodnim programom. Udruga Fantast prikazala je predstavu "Dječji mini disko", "Tanc" je izveo recital, "Izvor" je izveo skeč "Dvije gospođe" i prezentirao korištenje SOS-alarma, dok je KUD "Čardaš" otplesao mađarski narodni ples.

Učesnice Smotre ocijenile su da je prvo predstavljanje udruga u Suljošu bilo uspješno, ali je izražena nada da će sljedeće godine biti više učesnika i još bogatiji program. Posebno su nastupom na Smotri bile zadovoljne predsjednica "Prosvjetinog" pododbora Svetlana Šmrčković, predsjednica KUD-a "Živojin Žiko Mandić" Katarina Horvat te Milena Tomić, "sekretarka" "Prosvjete" i "tajnica" KUD-a. Te dvije udruge imaju praktički isto članstvo pa su jedne članice nosile majice na kojima je pisalo ime KUD-a, a druge majice s natpisom "Suljošanka".

Za sve njih, u znak zahvalnosti za trud oko učešća na Smotri, naročito oko pripreme kolača, upriličen je ručak u obližnjem Restoranu Panon, koji je protekao u vrlo veseloj i prijateljskoj atmosferi.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više