>

novosti logo

Piše M.C.

Ukleti spomenik

Dok se mislilo da je konačno završena višemjesečna saga oko obnove spomenika antifašistima poginulim u borbama za oslobođenje Karlovca na Židovskom groblju, dogodila se nova nesreća.

Nakon što je već jednom spomenik bio oštećen zbog obnove tog dijela groblja, prilikom montiranja nove mramorne ploče sa imenima stradalih boraca, ploča je pukla po dijagonali, što nije rijedak slučaj u takvim poslovima. Kako bi se ploča sa imenima našla na grobu povodom Dana mrtvih, izvođač radova ju je zalijepio silikonom i u dogovoru s Gradom ostavio takvu, dok se ne izradi nova i ne montira što bi trebalo uslijediti ovih dana.

Uređena grobnica stvarno izgleda dostojanstveno i Gradu zbog toga treba odati priznaje, a u financiranju su sa 10 hiljada kuna sudjelovali i antifašisti.

- Meni se i ovog puta javila gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin i objasnila šta se dogodilo. Rekla je da se radi nova ploča koja će biti postavljena za par dana. Greške i takve situacije poput ove su u građevinarstvu ‘normalne’. Nadamo se da će ubuduće Grad Karlovac, zajedno sa nama, održavati tu grobnicu, jer je to dio povijesti našeg grada, a groblja su i pod zaštitom države - rekao je Mirko Miladinović, predsjednik karlovačkih antifašista.

1/1