Novosti

Društvo

Uklonjen grafit koji poziva na silovanje srpskih žena i djece 

Poslije pisanja Novosti o grafitu s govorom mržnje iz Splita 'Jebat ćemo srpske žene i djecu' komunalni redari uklonili su grafit koji se nalazi u blizini Osnovne škole Kman-Kocunar

Nakon što je tjednik Novosti danas prvi objavio informaciju da je grafit degutantnog sadržaja 'Jebat ćemo srpske žene i djecu' ispisan nedaleko splitske Osnovne škole Kman-Kocunar, portal Dalmacija danas javlja da je komunalno redarstvo u popodnevnim satima uklonilo sporni grafit. Vijest o gnjusnoj poruci prenijeli su brojni mediji iz Hrvatske i Srbije. Grafit koji poziva na silovanje nije nastao nedavno već tu stoji od završetka aktualne školske godine. Mrzilačka poruka ispisana je stotinjak metara od škole gdje se nalazi biračko mjesta.

Podsjetimo, navijači Dinama prošlog su mjeseca na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent istog sadržaja usmjeren prema ženama i djeci pripadnicima srpske nacionalne manjine.

Jerko Kurevija iz poslova odnosa s javnošću PU splitsko-dalmatinske kazao je da su policijski službenici izašli na mjesto događaja te da se provode mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Protiv nepoznatog počinitelja bit će podignuta prijava, piše Dalmacija danas.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kazao je da kao ni do sada neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, osobito prema bilo kojoj manjinskoj skupini.

– U Splitu gradska vlast se kontinuirano bori protiv ovakvih i sličnih grafita. Grad uvijek odmah reagira po dojavi. U Splitu ovakve stvari neće proći jer naš grad otvoren za sve te se neće tolerirati mržnja i nasilje prema bilo kome – kazao je Krstulović Opara.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više