Novosti

Kronika

Uređena igraonica u Biskupiji

Općina Biskupija u brizi za najmlađe: U adaptaciju bivše škole i opremanje do sada je uloženo ukupno pedeset hiljada kuna

Kup73pxgyqt2dwg8xez391vbtru

Zadovoljne odgajateljice i klinci – Riđani 

U općini Biskupija osigurali su dodatnu opremu za uređivanje dječje igraonice, smještenoj u nekadašnjoj zgradi škole u Riđanima. Kupljena je oprema u vrijednosti od 22.000 kn, a sastoji se od namještaja i didaktičkih igračaka namijenjenih najmlađim stanovnicima ove općine u Dalmaciji. Prije dvije godine počelo se sa adaptacijom prostora namijenjenog najmlađim stanovnicima općine Biskupija.

Zahvaljujući udruženjima ‘Čarobni svijet’ iz Knina i Udruženju ‘Žene kosovske doline’ iz Biskupije, te uz pomoć općine, nekada ruševni prostor dobio je novi izgled, a djeca do predškolskog uzrasta prostor za igru i učenje. Uz to, osigurana su sredstva za rad odgojiteljice.

- U samo uređenje igraonice do sada je uloženo ukupno pedeset hiljada kuna. Posljednja sredstva, koja smo izdvojili iz općinskog proračuna, namijenjena su uređenju enterijera, odnosno za nabavku namještaja i igračaka. Kada se radi o najmlađim stanovnicima naše općine, smatram da je ovakav jedan prostor bio neophodan obzirom na to da djeca odrastaju u selima gdje je danas većinom staračko stanovništvo i nemaju mogućnosti kao vršnjaci u gradovima. Uz to, u saradnji sa Udrugom ‘Čarobni svijet’ iz Knina, omogućili smo i dolazak dvije odgojiteljice koje će raditi dva puta nedjeljno po par sati, ali u kontinuitetu. Uz to, moram naglasiti da se općina trudi da osigura pomoć djeci i drugih uzrasta, od osnovne do srednje škole. Učestvovali smo u nabavci knjiga za sve školarce, dodjeli stipendija studentima i financiranju prevoza đacima do Knina, ali smo osigurali dodatnu nastavu đacima kojima je to potrebno. Sve te aktivnosti nastavićemo i naredne godine - kaže načelnik općine Biskupija Milan Đurđević.

Postojanje ovakve igraonice u ruralnoj sredini u kojoj danas odrasta oko tridesetak mališana predškolskog uzrasta, veoma je važno prvenstveno zbog njihove socijalizacije, ali i podsticanja kreativnosti. Posljednja donacija koju su dobili od općine u vidu didaktičkih igračaka, likovnog materijala, slikovnica i dječjeg namještaja, obogatiće dječju igru i maštu - kažu vaspitačice.

Inventaru za djecu koji još uvijek miriše na novo, ipak su se najviše obradovali najmlađi korisnici. Svatko od njih već je našao svoj omiljeni kutak, a dolascima u igraonicu sada se, kažu, raduju još više nego prije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više