Novosti

Kronika

Урeђeњe дoмa у Вojaкoвцимa

Joш jeднa рaднa aкциja у мjeсту кoд Kрижeвaцa: Уклoњeнa je згрaдa стaрoг вaтрoгaснoг дoмa и зaпoчeлa сaнaциja прoстoриja oближњeг друштвeнoг дoмa

4h779bozymfk6umitpxb5jdkcly

Društveni dom u Vojakovcima

U Vojakovcima kod Križevca, prošlog vikenda, Mjesni odbor Vojakovac organizirao je još jednu u nizu zapaženih radnih akcija na koju se odazvao veliki broj mještana Vojakovca i drugih okolnih mjesta. Radnom akcijom uklonjena je zgrada starog vatrogasnog doma i istovremeno počela sanacija prostorija obližnjeg društvenog doma.

Društveni dom koji je nekad bio sjedište Općine Vojakovac, vojakovački mjesni odbor planira urediti i staviti u društvenu funkciju kakvu je imao u prošlosti. O radnoj akciji i drugim planovima za Vojakovac, nešto više rekla nam je Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac.

- Nakon što je 18. rujna 2019. godine održan zbor građana na kojem su prisustvovali predstavnici Grada Križevaca na čelu s gradonačelnikom Mariom Rajnom, odlučeno je da idemo u realizaciju projekta obnove Društvenog doma Vojakovac uz financijsku pomoć Grada te sredstvima nas samih mještana MO Vojakovac. Radovi na obnovi trebali bi krenuti početkom sljedeće godine. Stvorilo se pozitivno ozračje i ponovno buđenje društvenog života u selima MO Vojakovac gdje stanuje mnogo mladih obitelji s djecom, a nemamo adekvatan prostor za održavanje bilo kakvih događanja. Do sada nam je uvijek prostor ustupao nogometni klub NK Viktorija na čemu smo izuzetno zahvalni, ali taj prostor je premalen za bilo kakvo veće okupljanje i ponekad je zauzet zbog njihovih klupskih obveza – rekla je Mijić.

Također je dogovoreno rušenje starog Vatrogasnog doma koji je bio u krajnje derutnom stanju i time opasan za korištenje. Radovi na rušenju su krenuli i nastavit će se upornošću i entuzijazmom članova DVD-a Vojakovac. Zadovoljstvo aktivnostima mjesnog odbora i vatrogasnog društva, ne kriju ni mještani Vojakovca.

- Dobro je što se u akcije uključuje sve više mladih ljudi. Vidim da se ruši zgrada starog vatrogasnog društva koju se nije isplatilo obnavljati. To je za svaku pohvalu. Počelo se raditi i na društvenom domu koji je nekada, koliko se ja sjećam, bio i trgovina. Neka mladi samo tako nastave, na njima ipak svijet ostaje - istaknuo je Bogdan Brnica.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više