>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Uređenje potoka u Čabrajima

Infrastrukturni zahvat u mjestu pokraj Križevaca: Kanal potoka u duljini preko više hiljada metara, čisti se od korova te dodatno proširuje i produbljuje

Tvrtka Hrvatske vode u suradnji s Gradom Križevcima, započela je uređenje potoka u Čabrajima. Kanal potoka u duljini preko više hiljada metara, čisti se od korova te dodatno proširuje i produbljuje. Izvođenjem tih radova, planirano je poboljšati protok vode tokom kišnih razdoblja, te povećati zaštitu od poplava koje su do sada nanijele velike štete poljoprivrednim površinama na tom području.

- Prema planu rada za 2018. godinu i zahtjevu Grada Križevaca zbog plavljenja okolnih zemljišta, Hrvatske vode pristupile su uređenju i povećanju protjecajnog profila potoka Kamena Dolina u dužini od 3100 metara od utoka u potok Glogovnica do jezera Čabraji – navode iz Hrvatskih voda.

Mještani Čabraja trenutnim radovima i više su nego zadovoljni. Vjeruju kako nakon svega više neće biti problema s poplavama pa poljoprivredne kulture na poljima neće biti ugrožene.

1/1