>

novosti logo

Piše N.J.

Uskrsnuće Glasa antifašista

Nakon jednoipolgodišnje pauze, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH ponovno je pokrenuo izdavanje antifašističkog dvomjesečnika

Nakon jednoipolgodišnje pauze, Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) ponovno je pokrenuo izdavanje ‘Glasa antifašista’. Riječ je o listu koji je prije svega namijenjen članovima i članicama SABA-e, ali i onima koji dijele antifašističke stavove i vrijednosti.

U 105. broju ‘Glasa antifašista’, čiji je glavni urednik Krešimir Končevski, a urednici Bojan Mirosavljev i Miroslav Kirinčić, nalazi se više raznovrsnih tekstova iz života i rada Saveza i njegovih članova, ali i tema vezanih uz odnos prema antifašističkoj baštini i statusu antifašista u hrvatskom društvu.

Kako nam je objasnio Kirinčić, koji obnaša i dužnost tajnika SABA-e, ‘Glas antifašista’ nije izlazio godinu i pol zbog nedostatka sredstava.

- Ministarstvo branitelja odbilo ga je financirati 2016. i 2017. godine, s tim da smo pred kraj prošle godine ipak dobili sredstva namijenjena informiranju. ‘Glas’ je ranije izlazio dvomjesečno, a da je riječ o dugoj tradiciji svjedoči i činjenica da je list izlazio preko 17 godina – rekao nam je Kirinčić.

‘Glas antifašista’ ima osam stranica, tiraža lista je 4000 primjeraka, cijena je šest kuna, a bit će distribuiran po županijskim i mjesnim organizacijama SABA-e.

1/1