>

novosti logo

Ušljivo ‘U’

Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata iz Peteranca kraj Koprivnice 12 godina, pored grba s prvim bijelim poljem, njihov logo sadrži pleter stiliziran u obliku slova ‘U’

Novosti su nedavno pisale o ušatom ‘U’ koje krasi logo NK Udarnika iz Zablatja kod Koprivnice i još nekim nogometnim klubovima čije znakovlje jasno aludira na NDH, a sličan simbol koristi i Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR) iz Peteranca kraj Koprivnice. Punih 12 godina, pored grba s prvim bijelim poljem, njihov logo sadrži pleter stiliziran u obliku slova ‘U’. Inače, ova udruga ima ogranke u više hrvatskih općina i županija, od kojih mnogi variraju slični dizajn u svojim obilježjima.

Iz Ureda koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića (SDP) Novosti su dobile odgovor da ‘udruga ne djeluje na području Grada Koprivnice, koji službeno osuđuje svako veličanje fašizma, povijesni revizionizam i umanjenje žrtava fašističkog terora koji se dogodio u Drugom svjetskom ratu’.

Općinski načelnik Peteranca Krešimir Matijašić (HDZ) nije se o našem pitanju želio konkretno očitovati. Uputio nas je da se obratimo predsjedniku UHBDDR-a Zvonku Milasu, ujedno državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske. Iako mu je poslan upit, do zaključenja ovog broja Milas nije odgovorio.

1/1