>

novosti logo

Piše N.J.

Ustaški grafit u Trpinji

Osim famozne rečenice ‘Ubij Srbina’ s krstom na slovu U, ispisano je još jedno takvo slovo U, kukasti krst i brojka 1986. koju obično ispisuju navijači Dinama okupljeni u grupu Bad Blue Boysi

Na dvorišnom zidu kuće Mire Rajević u Trpinji, na cesti prema Osijeku, nepoznate osobe napisale su grafit mržnje. Osim famozne rečenice ‘Ubij Srbina’ s krstom na slovu U, ispisano je još jedno takvo slovo U, kukasti krst i brojka 1986. koju obično ispisuju navijači Dinama okupljeni u grupu Bad Blue Boysi.

Grafit je prva vidjela Mirina komšinica Milica Marić koja je fotografiju stavila na društvena mreže.

- Za nas nema ni straha ni bojazni. Mi Srbi smo ovde starosedeoci koji vekovima žive na svojim ognjištima. Koliko ova slika pokazuje neljudskost nerazumnih ljudi, prosudite sami. Policiju nismo pozvali, a žao mi je Mire koja će to morati da kreči - rekla je i dodala da, srećom, posljednjih mjeseci nije bilo grafita takve vrste.

- Zadnji su bili kad je bio mimohod u Vukovaru u novembru prošle godine - rekla je Milica.

Ispisivanje grafita u izjavi za Novosti osudio je predsjednik VSNM-a Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević koji je o događaju informirao i općinske vlasti u Trpinji koje o tome do sada nisu imale saznanja.

- Bolno je što se takvi grafiti ispisuju u dane kao što je godišnjica Oluje koju povezujemo sa stradanjem našeg naroda - rekao je Mikerević.

1/1