>

novosti logo

Piše N.J.

Video: A-HSP ponovno u akciji

Članovi proustaški nastrojene Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) na čelu s predsjednikom Draženom Kelemincem izveli su jutros u centru Zagreba još jednu od svojih akcija. Na jedan od izloga u Ulici Ljudevita Gaja zalijepili su fotografiju Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog narodnog vijeća. Fotografija, koja je zalijepljena nekoliko koraka od ulaza u ured SNV-a, popraćena je tekstom ‘Zašto šutiš o četniku Šešelju’. Članovi A-HSP-a stajali su okupljeni pored fotografije dok ih policija nije zamolila da se maknu i potom obavila uviđaj.

- Ja sam Šešeljevo djelovanje najoštrije osudio još početkom 90-ih - reagirao je Pupovac, koji je nedavno bio vrlo kritičan prema prvostepenoj oslobađajućoj presudi Vojislavu Šešelju donesenoj pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu.

- Takva presuda predstavlja šok za sve one koji su bili žrtve ratnih politika, posebno one koja se vezuje uz ime Vojislava Šešelja i istovremeno pokazuje da Haaški sud završava svoj posao na najgori mogući način, serijom oslobađajućih presuda - rekao je Pupovac tom prilikom.

Članovi A-HSP-a, minorne desničarske stranke, više su puta održavali protestne skupove ispred sjedišta SNV-a na kojima je bilo do 15-ak pojedinaca. Nešto više okupljalo ih se zadnjih godina na kontramitinzima u Srbu tokom obilježavanja godišnjica ustanka naroda Hrvatske u Lici. Nakon što mu je 26. jula prošle godine putem medija poručio da mu je ‘ovo zadnja proslava u Srbu’, Keleminec je 31. jula još jednom zaprijetio Pupovcu: ‘Milorade, ove godine pokušao si spriječiti naš dolazak u Srb i nisi uspio, a ovim putem ti ponovno poručujem, ovo ti je zadnja proslava četničkog derneka u Srbu. Zapamti ove riječi! U srcu Hrvatske više nećeš slaviti ubijanje nedužnog Hrvatskog naroda! Poručujem ti, Milorade, da se opametiš, a i razum neka ti se vrati. Ako ti smeta proslava oslobođenja dijelova Hrvatske od Miloševićeve agresije, Srbija je blizu pa tamo isisavaj milijune, a ne naše kune… Milorade, vidjet ćemo tvoje daljnje poteze. Budno te pratimo! Bog i Hrvati!’ piše u pismu koje potpisuje Keleminec.

Članovi te stranke bili su i učesnici napada na organizatore i posjetioce antimilitarističke tribine ‘Drugi rat’, koja je 5. avgusta 2015., na 20. godišnjicu ‘Oluje’ održana u riječkom HNK-u. Najnoviji potez A-HSP-a je i tužba protiv Josipa Broza Tita koju su 14. aprila ove godine podnijeli zagrebačkom Općinskom sudu.

1/2