>

novosti logo

Društvo Društvo
Piše R. I.

Video Povratak: Život nedostojan čovjeka  

Pogledajte prvu epizodu serijala 'Povratak' koja prikazuje život u Parčićima, bukovačkom selu u kojem živi svega petero povratnika, uglavnom starije dobi. Skućili su se u jedinom naseljenom zaselku Vukšama, gdje već dvanaest godina žive bez struje, a počesto i bez vode

Svakog petka, počevši od 19. prosinca, na portalu 'Novosti' možete pogledati novu epizodu 'Povratka'. Riječ je o serijalu koji tematizira probleme s kojima se susreću Srbi povratnici u Hrvatsku. Svaka epizoda bavi se specifičnom problematikom – od nedostatke infrastrukture potrebne za život dostojan čovjeka u mjestima u kojima žive povratnici, pitanja naknade materijalne i nematerijalne štete, problema zapošljavanja u državnim i javnim službama do govora mržnje kojem su izloženi Srbi u Hrvatskoj.

Serijal je nastao u produkciji Fade Ina i koprodukciji Zagreb filma, a sufinanciran je sredstvima Agencije za elektroničke medije i Srpskog narodnog vijeća. Redatelj 'Povratka' je Jadran Boban, scenarist Dragan Grozdanić, snimatelj Srđan Kovačević, montažer Damir Kantoci, asistentica produkcije Iva Tkalec, producentica Morana Komljenović, koproducent Vinko Brešan.

1/1