Novosti

Politika

VIDEO Tomašević pozvao manjine da glasaju u nedjelju

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pozvao je pripadnike nacionalnih manjina da 7. maja u Zagrebu glasaju za svoje predstavnike i članove vijeća

Large tomasevic

Tomislav Tomašević (foto You Tube)

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević pozvao je birače nacionalnih manjina da u nedjelju, 7. maja, iskoriste svoje biračko pravo i izađu na izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Grada Zagreba.

"Vijeća i predstavnici su veza gradske vlasti i manjinskih zajednica u gradu, paze na poštovanje i predlažu poboljšanje manjinskih prava, te pomažu gradu da razvija politike u tom smjeru", poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te istaknuo kako je Grad Zagreb predan poštivanju manjinskih prava i promicanju multikulturalnosti grada.

U Zagrebu se biraju manjinska vijeća od 25 članica i članova za devet vijeća nacionalnih manjina: albanske, bošnjačke, crnogorske, češke, mađarske, makedonske, romske, slovenske i srpske. Također se biraju i pojedinačne predstavnice i predstavnici devet manjina: bugarske, poljske, rusinske, ruske, slovačke, talijanske, turske, ukrajinske i židovske.

Birači se o svom biračkom mjestu, koje može biti različito nego na lokalnim ili drugim izborima, mogu informirati na stranici zgizbori.hr, ili u gradskom Izbornom povjerenstvu na brojeve telefona 01/616-6051 i 01/616-6055.

Klikom na fotografiju ili ovdje možete pogledati možete pogledati gradonačelnikov poziv biračima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više