Novosti

Politika

VIDEO: Traktorom srušili partizanski spomenik vičući "Evo vam četnici"

Dvojica muškaraca u Komletincima pomoću sajle i traktora srušili su partizanski spomenik uz vikanje "Evo vam četnici" i "Skidaj to dolje". Policija ih je brzo pronašla i privela

Large traktor slika

Rušenje spomenika u Komletincima (foto Vinkulja/You Tube)

Dva muškarca iz Komletinaca, mjesta na istoku Hrvatske, srušila su u utorak usred dana partizanski spomenik iz Drugog svjetskog rata. Hrvatska policija je objavila da su počinioci 59-godišnji i 29-godišnji muškarac.

Kako pišu hrvatski mediji, njih dvojica su u utorak uz pomoć sajle i traktora srušila spomenik vičući: "Evo vam četnici", "Skidaj to dolje", "Evo rušenja srbročetničkog spomenika" i "Je..m im majku četničku". Nakon rušenja oni su otišli, ali policija ih je ubrzo pronašla i slijedi im krivična prijava.

Spomenik je prilikom pada oštetio i klupu.

"Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 54 i 29-godišnjacima iz Komletinaca te smo utvrdili sumnju da su 13. travnja oko 15 sati u Komletincima, u ulici Braće Radića, oštetili spomen ploče kojom se obilježava Drugi svjetski rat. Osumnjičenici su poljoprivrednim traktorom s odgovarajućim alatom srušili spomen ploče nakon čega su napustili mjesto događaja, no policija je interventno pronašla počinitelje. Policija će uz odštetni zahtjev grada Otoka podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Snimka rušenja objavljena je na kanalu Vinkulja na You Tubeu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više