Novosti

Kronika

Виjeћe у скучeнoм прoстoру

ВСНM-у Kрижeвaцa знaтнo je oтeжaн рaд: Oсим штo диjeлe прoстoр сa стрaнкoм Лaбуристи, принуђeни су у истoj прoстoриjи држaти и aрхиву ВСНM-a Kрижeвaцa

Nfdor6p9lds9kvnangibkomagiv

Neuslovne prostorije u Križevcima

Deset godina koliko je prošlo od njegova osnivanja, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca, još uvijek nema vlastiti službeni prostor. Sadašnji dijeli s križevačkim ogrankom stranke Hrvatski Laburisti-Stranka rada. Riječ je o maloj kancelariji smještenoj u staroj zgradi na trgu Antuna Nemčića 7, u kojoj trenutno više nema mjesta ne samo za redovne aktivnosti nego arhivu i opremu. O problemu neadekvatnog prostora, dopisom je prije nekoliko dana obaviještena gradska uprava na čelu sa aktualnim gradonačelnikom Mariom Rajnom (Nezavisni).

- Nadamo se pozitivnom odgovoru. Već dugi niz godina imamo zajedničku kancelariju. Mjesta je sve manje, skučeno je sve i pretrpano. Teško je u takvim uvjetima raditi. Tražimo da Vijeće dobije veću prostoriju blizu ove sadašnje u kojoj se nalazimo. Ipak ta prostorija je nešto veća i savršeno bi nam odgovarala za naše potrebe. Spremni smo je urediti i obnoviti. Žalosno je da taj slobodni prostor ostane neiskorišten, a organizacija poput naše koja čak ima status manjinske samouprave te je dio lokalne samouprave, bude bez osnovnih uvjeta za rad - kazao je Jovo Gojković, predsjednik VSNM-a Grada Križevaca te dodao kako sa sadašnjom gradskom vlasti Vijeće ima dobre odnose koji se temelje na izuzetnom razumijevanju i povjerenju. O novom prostoru kojega traži Vijeće, očitovala se i križevačka gradska uprava.

- Grad Križevci zaprimio je zahtjev Vijeća srpske nacionalne manjine te je on u postupku rješavanja, a o svemu ćemo svakako komunicirati sa predsjednikom Vijeća Jovom Gojkovićem - na upit Novosti odgovoreno je iz Ureda gradonačelnika Maria Rajna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više