>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Vojakovac nije Vojakovec

Mjesto Vojakovac kod Križevaca dugi niz godina ima problema sa cestovnom signalizacijom. Na putokazu koji se nalazi na glavnoj cesti Koprivnica-Zagreb pogrešno je ispisano ime naselja. Umjesto naziva – Vojakovac, na putokazu stoji ‘Vojakovec’.

Da je riječ o krivome nazivu, potvrđuje i Županijska uprava za cestu Križevci. U ovoj ustanovi kažu da naziv ‘Vojakovec’ na putokazu nije ispravan te ga je nužno izmijeniti. Objašnjavaju kako je cesta na kojoj se nalazi sporni putokaz, u nadležnosti poduzeća Hrvatskih cesta iz Varaždina te kako se radi izmjene spornoga putokaza treba njima obratiti. Dodaju još da je dvije druge table sa imenom mjesta postavila njihova tvrtka prije nekoliko godina – na ulazu i izlazu iz Vojakovca - te kako su one u potpunosti ispravne.

Upit su ‘Novosti’ poslale i Hrvatskim cestama iz Varaždina, no nikakva odgovora do zaključenja ovoga broja nije bilo. Mještani Vojakovaca negoduju zbog takva stanja. Smatraju kako im je, zbog krivo ispisanog naziva mjesta, počinjena nepravda. Osim Vojakovčana, poteškoće s putokazom imaju strani vozači te turisti koji se zbog svega toga loše snalaze u prometu.

- U svojoj dugoj povijesti Vojakovac se nikada nije zvao ‘Vojakovec’, a na tu činjenicu upućuju i brojni povijesno-crkveni izvori, postojeće putne table te najstariji mještani sela. Putokaz treba zamijeniti i to što prije - rekao je Jovo Gojković, predsjednik VSNM-a Križevci.

1/2