>

novosti logo

Za Beograd, za Beograd

Nakon što je Vlada najavila ekstremno populističku mjeru konverzije švicarskih kredita u eurske, čime će profitirati oko 70.000 kupaca najluksuznijih jahti i trećih nekretnina, odlazak Martine Dalić novi je udarac liberalnim kolumnistima, urednicima te vodećim nezavisnim ekonomskim stručnjacima

Egzodus mladih, lijepih, uspješnih i kreativnih kadrova se nastavlja. S obzirom na to da u HDZ-u nije bilo osobitog sluha za njezine moderne, terminatorsko-tržišne zamisli, dr. oecc. Martina Dalić dobit će priliku iste promovirati na otvorenoj međunarodnoj sceni.

Ova a) bivša zaposlenica bankarskog sektora, b) ministrica financija, c) saborska zastupnica Sanaderove i Kosoričine stranke te d) miljenica neoliberalnih kolumnista Jutarnjeg i Večernjeg lista, novina u kojima je proteklih godina gostovala i po nekoliko puta dnevno, nastavit će meteorsku karijeru u centrali nikog drugog nego čuvene humanističke ustanove – Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Da je tome tako, Dalić je u povjerenju potvrdila baš svojim intimusima iz Hanžekovićevog dnevnika, koji su ovih nesretnih godina prosuli hektolitre žuči, učestalo zdvajajući glede neshvaćenosti njezinih nedvojbeno naprednih ekonomskih zamisli u Hrvatskoj, bivšoj stranci te regiji kao takvoj.

U tom smislu, još jednom je objavljeno nekoliko rutinskih i uobičajeno frazeološki banalnih panegirika posvećenih ekonomskim znanjima i virtuoznim vještinama Martine Dalić. Neke od lauda, doduše, dolaze iz krugova koji su ostali anonimni. Stoga se nagađa postoje li uopće ti neimenovani sugovornici, što je ionako konstantna bojazan u ovom uzbudljivom novinarskom žanru.

Da zaplet bude još interesantniji, nakon što Dalićevoj dodatno isperu preostale natruhe zdravog razuma tokom pripremnog, psihološki svakako zahtjevnog boravka u vašingtonskoj centrali MMF-a, ona bi mogla biti upućena nigdje drugdje nego u – Srbiju. Bivši ekstremni nacionalisti na vlasti tamo upravo gore od erotske želje da MMF-u i Svjetskoj banci dokažu svoju vjernost u rasprodaji preostalih natruha javne ekonomije i državnih tvrtki te da provedu sadomazohističke bolne rezove. Nema sumnje da će podrazumijevajuća stručnost Martine Dalić u tim operacijama, o kakvima je strasno sanjala u besanim noćima s hrvatskim kolumnistima, najbolje doći do izražaja upravo u ovakvom susjedstvu te okruženju.

Nakon što je Vlada najavila ekstremno populističku mjeru konverzije švicarskih kredita u eurske, čime će profitirati oko 70.000 kupaca najluksuznijih jahti i trećih nekretnina, odlazak Martine Dalić novi je udarac liberalnim kolumnistima, urednicima te vodećim nezavisnim ekonomskim stručnjacima.

1/1