>

novosti logo

Piše T.O.

Za srbverziju - spremni!

Sedmog dana proustaškog kampiranja u Srbu, članovi A-HSP-a predvođeni obiteljskim nasilnikom Draženom Kelemincem, preko svoje službene stranice uputili su poziv na skup ‘o Domovinskom ratu i početku agresije na Hrvatsku’ kao i ‘četničkim zločinima koji su započeli iz Srba 27.7.1941’. Slučajnosti li, skup, na koji pozivaju ‘domoljube, branitelje, dragovoljce Domovinskog rata, Hrvatice i Hrvate’, zakazan je 27. srpnja s početkom u 11 sati, odnosno u isto vrijeme i na istom mjestu na kojem je prijavljeno obilježavanje Dana ustanka u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH.

Milorad Pupovac i ove godine organizira na nepoznatoj lokaciji u Srbu slavlje četničkih zločina u Srbu i Hrvatskim kunama organizira dolaske iz Srbije, BiH i Hrvatske sljedbenike Velike Srbije. Pokažimo im svojim dolaskom da ideja Velike Srbije neće proći! Srb je Hrvatska, tako će i ostati. Domovinski rat je svetinja! Ponesite Hrvatske barjake! Bog i Hrvati! Za dom spremni!’, navodi se u pozivu.

U razgovoru za ‘Novosti’ Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, početkom tjedna kazao je kako ne zna što će se točno dogoditi 27. srpnja, jer ‘pred sobom nema kristalnu kugu’.

- Policija nije tu arbritira između različitih političkih svjetonazora – kratko nam je poručio isti onaj glasnogovornik koji je jučer za N1 izjavio da ‘nema nikakve novosti za javnost’, osim da ovih dana u Srbu ‘nije bilo remećenja javnog reda i mira’. Zbog toga nam ne preostaje ništa drugo nego se upitati kako onda točno nazvati razvijanje ustaškog barjaka usred mjesta s većinskim srpskim stanovništvom, napomenu da je A-HSP-ovu taboru zabranjen pristup ‘četnicima, jugofilima, crvenim boljševicima, komunistima, pupovcima, stanimirovićima, mesićima, pusićima, teršelićima, josipovićima, milanovićima i svim drugim mrziteljima hrvatske države’, prijetnju MUP-u da će se micanjem šatora ‘upaliti šibica i stvoriti problemi koji nikome ne trebaju’, kao i činjenicu da Keleminčevi pravaši svaki svoji javni poziv završavaju s pozdravom ‘Za dom – spremni’.

Budući da su novinari, ali i splitski veteran Zoran Erceg, koji je u utorak priveden ispred šatora pravaša jer se pobunio protiv njihovog skupa u Srbu, potvrdili da se policijski službenici na uzurpiranom terenu oko svega konzultiraju sa ‘šefom’ Kelemincem, ne preostaje nam ništa drugo nego da zaključimo kako im je dotični u međuvremenu postao i tumač hrvatskih zakona.

1/1