Novosti

Društvo

Zahtjevan projekt

Najzahtjevniji projekt je Partizanska bolnica iz NOB-a u Stupama koju nastojimo sačuvati od zaborava. Zadnja aktivnost je bila izgradnja mosta te uređenje terena i pristupnih staza za bolnicu, rekao je Ivan Knok, predsjednik UABA Grada Križevaca

Large 3

Članstvo UABA Križevaca

Križevačko udružene antifašističkih boraca i antifašista (UABA) održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Pored članova i članica udruženja, skupštini su prisustvovali predstavnici antifašista iz Koprivnice, Rasinje i Sokolovca te VSNM-a iz Križevaca. Povodom desete godišnjice osnivanja udruženja uručena su priznanja osnivačima te je u članstvo primljeno šest novih članova.

Predsjednik UABA Grada Križevaca Ivan Knok je istaknuo da će udruženje imati za cilj obilježavanje svih značajnih datuma za antifašizam u Hrvatskoj i povesti računa o obnovi i uređenju spomen obilježja NOB-a na području križevačke samouprave i ostatku kalničkog Prigorja.

- Najzahtjevniji projekt je Partizanska bolnica iz NOB-a u Stupama koju nastojimo sačuvati od zaborava. Zadnja aktivnost je bila izgradnja mosta te uređenje terena i pristupnih staza za bolnicu - kazao je Knok.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više