>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

‘Zaželi’ i u Krnjaku

Vodstvo Karlovačke županije posjetilo Općinu Krnjak: Kroz dvije godine, 15 novozaposlenih osoba brinut će o 60 korisnika starije životne dobi koji dobivaju uslugu njege

Kolegij župana Karlovačke županije u ponedjeljak je održan u općini Krnjak. Pored župana Damira Jelića i njegovih zamjenika, prisustvovali su mu i vodeći ljudi Općine Krnjak na čelu sa načelnikom Dejanom Mihajlovićem. Župan je predstavio teme i projekte na kojima županija intenzivno radi. Prezentaciju projekata na područjima gdje žive pripadnici srpske zajednice održao je srpski dožupan Mirko Martinović, a većina njih nalazi se u programu ‘407 za 047’, financiranim iz Razvojnog fonda Karlovačke županije te potencijalima za razvoj turizma i eko-poljoprivrede.

Općina Krnjak istaknula je projekte komunalne infrastrukture, posebno obnove i uređenja cesta, gdje je Županijska Uprava za Ceste u proteklih godinu dana napravila značajan posao. Spomenuti su izgradnja hidrantske mreže pri Osnovnoj školi Katarina Zrinska koja je zahvaljujući Županiji netom završena i rješavanje socijalnog statusa učenika slabijeg imovinskog stanja.

Posebno je istaknut projekt ‘Zaželi’, koji će krenuti uskoro, a kojim će kroz dvije godine trajanja, 15 novozaposlenih osoba brinuti o 60 korisnika usluge njege starije životne dobi na prostoru Krnjaka. Spomenut je i problem imovinsko-pravnih odnosa, koji priječe rekonstrukciju groblja Vukosavac.

Razgovaralo se o stambenom zbrinjavanju, koje se ne odvija potrebnom dinamikom što može imati posljedice na negativan demografski trend i iseljavanje stanovništva. Općina je navela buduće projekte koje planira, a to su izgradnja vodovoda za južni dio općine, uređenje i stavljanje u funkciju Jopića spilje, kao i potencijal izvora tople vode u Mlakovcu. Nakon održanog kolegija, župan i suradnici obišli su Osnovnu školu Katarina Zrinska.

Nakon što su u ponedjeljak padali kiša i mokri snijeg, župan Damir Jelić donio je Odluku o obustavi Odluke o zabrani spaljivanja i loženja vatre na otvorenom prostoru na području cijele Karlovačke županije.

Da bi se spaljivanje korova moglo obavljati potrebno je prethodno dobiti dozvolu najbliže vatrogasne jedinice, ne paliti korov na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume, puteva ili elektromreže, potrebno je osigurati dovoljno vode za eventualno gašenje požara i paljenju moraju prisustvovati osobe s alatom za gašenje.

1/1