Novosti

Politika

Zazivanje Bljeska i Oluje

'Krenimo u nove pobjede. Želim da čim prije krenemo i da izdate zapovijed za operaciju Bljesak. A onda neka Tomislav Karamarko bude Oluja', kazao je u svoj pobjedničkom govoru novi sisačko-moslavački župana

Sccs3emcrfym34wdv9mgqzgrmxs

Gospodin Bljesak i gospodin Oluja na okupu (foto Pixsell)

U drugom krugu prijevremenih lokalnih izbora za sisačko-moslavačkog župana pobjedu je odnio Ivo Žinić iz koalicije HDZ - HSS – BUZ. Žiniće je prema podacima Županijskog izbornog povjerenstva u Sisku osvojio 56,41 posto glasova, dok je njegov konkurent Davorko Vidović iz koalicije SDP - HNS - HSU - SDA dobio 41,55 posto glasova.  

Podsjetimo, Sisačko-moslavačka županija nema čelnika od kraja kolovoza kad je ostavku dala dotadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel protiv koje USKOK vodi istragu zbog sumnje u milijunsku korupciju.

Kako javlja 'Tportal', Žinić je u svom stožeru ovim riječima komentirao objavu neslužbenih rezultata:

- Ovdje poručujem kako sam ja vojnik, branitelj, dragovoljac. Operacija Maestral je završena. Ivo Žinić je završio operaciju. Krenimo u nove pobjede. Želim da čim prije krenemo i da izdate zapovijed za operaciju Bljesak. A onda neka Tomislav Karamarko bude Oluja. Živjeli i hvala svima na pobjedi.

Žinić je od ranije poznat po svojim ratobornim, ali i revizionističkim stavovima. Naime, u ožujku ove godine je javno izjavio će u dogledno vrijeme inicirati održavanje 'znanstvenog skupa' kojim će dokazati da u glinskoj pravoslavnoj crkvi 1941. ustaše nisu počinile nikakav zločin.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više