Novosti

Politika

Zbog ‘Bujice’ članovi Vijeća za elektroničke medije dobili prijetnje smrću

Prijetnje su prijavljene policiji i pokrenuta je istraga za nepoznatim počiniteljem

Wfiu96f9dx1j9f9efd0n910zw8q

Iz Vijeća poručuju da i dalje neće tolerirati govor mržnje (foto Bujica)

Članovi Vijeća za elektroničke medije dobili su prije nekoliko dana pisma s prijetnjama smrću, objavili su na svojim internetskim stranicama.

Razlog je odluka o sankcioniranju govora mržnje prema migrantima u emisiji ‘Bujica’, koja je u programima šest lokalnih televizija emitirana 6. studenog 2018. zbog čega im je na četiri sata, odnosno jedan dan, oduzeta koncesija.

Prijetnje su prijavljene policiji i pokrenuta je istraga za nepoznatim počiniteljem.

Iz Vijeća poručuju da će, bez obzira na njih, svoj posao i dalje raditi profesionalno u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima i da neće tolerirati govor mržnje u javnom medijskom prostoru bez obzira od koga dolazi i na koga je usmjeren.

Vijeće je krajem prošlog mjeseca zbog govora mržnje privremeno, na jedan dan odnosno na četiri sata, oduzelo koncesije televizijama na kojima je emitirana ‘Bujica’ Velimira Bujanca, u kojoj je Zoran Grgić, bivši član Vijeća za građanski nadzor sigurnosnih službi, između ostalog izjavio da ‘crnčuge i arapčuge siluju, ubijaju i teroriziraju po svijetu’. Izbjeglice je nazvao teroristima i kriminalcima, dodajući da imaju sidu, hepatitis i tuberkulozu.

Koncesija je na jedan dan oduzeta nakladnicima Z1 televizije, kanala SBTV i Osječke televizije, a na četiri sata nakladnicima kanala SRCE TV, Adriatic TV i TV Jadran. Bujanec je kaznu komentirao na portalu Dnevno.hr i zahvalio VEM-u na lijepoj reklami, ističući da će taj potez doprinijeti porastu gledanosti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više