>

novosti logo

Piše R. I.

Želimo te voljeti umjetnosti

Promocija fotografske mini knjige ‘Želimo te voljeti umjetnosti’, koja se sastoji od fotografija koje su snimili migranti smješteni u nekadašnjem zagrebačkom hotelu Porin, održat će se u subotu, 6. lipnja, u 19 sati, u Galeriji GRETA (Ilici 92, Zagreb)

Abdeen, Amin, Bashirou, Ina, Mohd, Musah i drugi grupa su migranata smještena u nekadašnjem zagrebačkom hotelu Porin koja je u zadnjih godinu dana fotografirala sve ono o čemu su željeli progovoriti koristeći fotoaparat kao medij za neovisno izražavanje o položaju migrantske populacije u Hrvatskoj danas.

Njihov rad objavljen je u obliku fotografske mini knjige ‘Želimo te voljeti umjetnosti’ koju urednički potpisuje zagrebački fotograf Davor Konjikušić. Promocija fotoknjige održat će se u subotu, 6. lipnja 2015., u 19 sati, u Galeriji GRETA u Zagrebu, u Ilici 92.

‘Fotografiju smo željeli iskoristiti kako bi bismo progovorili, pa i makar tiho, o svemu onome što želimo i možemo reći, svjesni da se često i dalje nalazimo u ulozi između subjekta i objekta, hrabrosti i straha, mogućnosti i autocenzure. Smatramo da smo i drugima pokazali kako se mogu baviti aktivnostima koje ih psihološki oslobađaju. Pred vama su fotografije za koje se nadamo da neće samo izazvati vizualno uzbuđenje, već i da će se kroz njih uspjeti čuti naš glas’, stoji u predgovoru knjige.

Knjiga je objavljena u izdanju Centra za mirovne studije i uz financijsku podršku Ureda Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

1/2