Novosti

Kronika

40 godina Borca

Malonogometni turnir u Slavskom Polju: Jednoglasno je odlučeno da turnir ubuduće nosi ime nedavno preminulog nogometaša Gorana Bunjevčevića

Mqyac92eubw4b23drcvsg0ohgte

Pobjednik je ekipa Opatovine iz Topuskog

Prigodnim turnirom u malom nogometu na igralištu kod osnovne škole u Slavskom Polju obilježena je 40. godišnjica tamošnjeg nogometnog kluba Borac. Klub je formiran 1978. godine, takmičio se u nižim rangovima u sklopu nogometnog saveza tadašnje karlovačke regije, a nakon povratka stanovnika nakon Oluje, rad je nastavljen pod nazivom Malonogometni klub Zavičaj. Nekolicina igrača Borca igrali su u Karlovcu, kao Jandre Vučinić i Dundo Pajić, i to u najboljim vremenima karlovačkih plavo-bijelih. No svakako najveće ime poniklo u ovom klubu je nedavno iznenada preminuli nogometaš Crvene zvezde i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević, kao i njegov mlađi brat Petar. O povijesti ovog kluba uskoro će se moći više saznati u monografiji o Slavskom Polju autora dr. sci. Jovana Vučinića Joje, profesora na karlovačkom Veleučilištu.

Prigodni skup i druženje veterana kraćim govorom otvorio je nastavnik i nekadašnji načelnik općine Vrginmost Vlado Gabrić, inače i sam nekadašnji igrač. Minutom šutnje odana je počast svim preminulim igračima. Jednoglasno je podržana ideja da se turnir ubuduće zove Memorijalni turnir Gorana Bunjevčevića. S idejom se složio i sadašnji načelnik općine Vrginmost Milan Vrga, kojemu su veterani dali puno podršku u njegovom radu.

- Nadam se da ćemo i dalje uspješno raditi kao i do sada i širiti bratstvo i prijateljstvo među ljudima - kazao je Vlado Gabrić, koji je za zasluge u radu uručio prigodne zastavice Gnjaci Miličeviću, Milanu Vrgi, Jovanu Joji Vučiniću, a na zahtjev prisutnih zastavicu je dobio i sam Gabrić kao glavni organizator najvećeg broja ovih turnira.

Načelnik Vrga se složio s prijedlozima i nakon završetka ograde oko terena obećao je izgradnju reflektora kako bi se teren mogao što više koristiti. Postavit će se i spomen-ploča Goranu Bunjevčeviću, a turnir bi se ubuduće igrati 1. avgusta svake godine. Tim povodom bit će priređen i narodni zbor. Na turniru je nastupilo sedam ekipa: kafe bar Splav, Mićani, Podgorje, Opatovina, Gvozd, Raćar i domaći Zavičaj. Pobjednik je ekipa Opatovine iz Topuskog, ispred kafe bara Splav, domaćeg Zavičaja i Gvozda.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više