>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše D.B.

6. Dečja olimpijada

U Markušici je održana olimpijada koja je okupila 150 dece predškolskog uzrasta u kojima se vaspitno-obrazovni program provodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

U organizaciji VSNM-a Vukovarsko-sremske županije u Markušici je održana 6. Dečja olimpijada koja je okupila 150 dece predškolskog uzrasta u kojima se vaspitno-obrazovni program provodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Učesnici su stigli iz Borova, Trpinje, Bršadina, Bobote, Negoslavaca, Markušice i Vukovara, a takmičili su se u trčanju na 50 metara, skoku u dalj, štafetnom trčanju 4 puta po 25 metara i u grupnoj igri graničari.

‘Uz razvijanje svesti o takmičarskom i sportskom duhu, deca se ujedno socijalizuju i upoznaju svoje vršnjake s kojima će narednih godina putovati na ekskurzije ili će se naći u klupama srednjih škola - kaže Jasmina Maksić, direktorica škole u Markušici.

Olimpijadu treću godinu sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, dok deo sredstava doniraju i opštine domaćini.

1/1