Novosti

Kronika

Banija će živjeti

U sisačkom hotelu Panonija Dane srpske kulture organizirao je VSNM Grada Siska. Nastupili su pododbori SKD-a Prosvjeta iz Garešnice, Dvora i Siska, te ansambli Sevde i Banija. Monodramu "Na Drini ćuprija" izvest će 2. decembra u Sisku glumac Tihomir Stanić

Large 8

Sisak (foto Nikola Čutuk/PIXSELL)

U sisačkom hotelu Panonija 26. novembra održani su Dani srpske kulture u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Siska. Prisustvovalo je više od stotinu sudionika. Na manifestaciji su nastupili pododbori Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Garešnice, Dvora na Uni, domaćeg Siska, ansambl Sevde bošnjačke zajednice iz Siska te ansambl Banija iz Beograda. Koncert je trajao gotovo tri sata, a izvodili su pjesme i plesove sa Banije te srpske pjesme i igre iz Srbije. Organizatori su bili Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Siska na čelu s predsjednicom Mirjanom Olujić, koja je i srpska sisačko-moslavačka dožupanica, kao i sisački pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta na čelu s predsjednikom Milanom Stojakovićem.

- Banija je živa i živjet će dok je nas Banijaca - kazao je Stojaković.

U okviru Dana srpske kulture 2. decembra u Sisku bit će izvedena monodrama "Na Drini ćuprija" koju će po motivima romana Ive Andrića odigrati poznati glumac Tihomir Stanić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više