Novosti

Kronika

Дoгaђaj гoдинe

Спoртскa сaлa Oснoвнe шкoлe Kaтaринa Зрински у Kрњaку билa je прeтиjeснa дa прими свe пoсjeтиoцe трaдициoнaлнoг гoдишњeг кoнцeртa крњaчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa

Large 1

Koncert u Krnjaku

Sportska sala Osnovne škole Katarina Zrinski u Krnjaku bila je prošle subote pretijesna da primi sve posjetioce tradicionalnog godišnjeg koncerta krnjačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. U malu salu stalo je više od 300 ljudi, a da je bilo prostora stalo bi ih i mnogo više.

U programu su nastupili domaći pododbor Prosvjete sa sve tri folklorne sekcije, malom, srednjom i velikom, s više koreografija srpskog folklora te sa pjevačkom, muzičkom i dramsko-recitatorskom sekcijom. Prosvjetin pododbor sa svojim "juniorima" nastupio je igrama iz Šumadije. Pododbor iz Vojnića, inače vrlo dobro organiziran, nastupio je s igrama s Korduna. Pododbor Prosvjete iz Titove Korenice nastupio je sa igrama iz Like, posebno s "gluvim kolom". Pododbor iz Vrginmosta nastupio je također s igrama iz Šumadije. Kako je bilo najavljeno, na koncertu su kao i prije trebali nastupiti i članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva "Sveti Ante-Herceg Bosna" iz Tušilovića, ali ove godine ih nije bilo.

Sve prisutne su pozdravili predsjednica pododbora Milena Bižić, ravnateljica krnjačke OŠ Katarina Zrinski Željka Stojković, dožupan Karlovačke županije Dejan Mihajlović, potpredsjednik SKD Prosvjeta Siniša Tatalović i generalni konzul Republike Srbije iz riječkog konzulata Goran Petrović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više