Novosti

Kronika

Дoжупaн нa мeти

Виjeћник Дoмoвинскoг пoкрeтa Aлeнкo Рибић прoзвao je кaрлoвaчкoг дoжупaнa Дejaнa Mихajлoвићa збoг стaвa изрeчeнoг нa кoмeмoрaциjи у Гoрњoj Tрeбињи

Large 1

Alenko Ribić (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Na sjednici Skupštine Karlovačke županije, održanoj prošli četvrtak, vijećnik Domovinskog pokreta i penzionisani specijalni policajac Alenko Ribić zatražio je od Dejana Mihajlovića, dožupana iz redova srpske manjine, da pojasni svoje nedavne izjave. Ribić se pritom referirao na tekst objavljen u Novostima, povodom obilježavanja 80. godišnjice stradanja 225 civila –Srba, Roma i jednog Rusa - na pravoslavni Badnjak i Božić 1942., održanog 6. januara u Gornjoj Trebinji.

- Na toj komemoraciji ste rekli: "Mnogi u Karlovcu idu Domobranskom ulicom. Oni koji su dali toj ulici ime valjda ne znaju da su upravo ti vojnici i ustaše ubili ovih nevinih 225 civila." Jeste li to izjavili, ako jeste, najmanje je da se ispričate građanima grada Karlovca jer je svima nama dosta podjela i govora mržnje… Nije sporna komemoracija žrtvama jer svaka žrtva je žrtva i treba se prema njoj odnositi s pijetetom - rekao je član Domovinskog pokreta.

- Znate li da se ta ulica nekad zvala Ulica JNA i da joj je vraćen povijesni naziv? Jeste li čuli za postrojbu 13. domobranske pukovnije kroz koju je prošlo više od 3000 pripadnika, od čega 86 žena? Njenih 38 pripadnika je u Domovinskom ratu poginulo za ovaj grad i državu. Smeta li vas i to gospodine Mihajloviću - upitao je potom Ribić.

Dejan Mihajlović kazao je da se o ideološkim pitanjima može govoriti, ali da za to sada nije vrijeme.

- Da bi kvalitetno odgovorio treba reći o okolnostima tih nesretnih dana. Razgovor o toj temi zasjenio bi sve ono što se građanima županije osigurava da bi radili i živjeli, odnosno bili zaštićeni od aktuelne i predstojeće krize - odgovorio je karlovački dožupan na aktuelnom satu Skupštine. Isti stav Mihajlović je ponovio u izjavi na Novosti, a moguće Ribićeve motive nije želio komentirati.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više