Novosti

Kronika

Drakulić na čelu ZVO-a

Na konstitutivnoj sednici Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić izabran je za novog predsednika Zajedničkog veća opština. Potpredsednici su Srđan Jeremić i Radomir Čvarković, a sekretar Vinko Lazić

Large 5

Dejan Drakulić

U Vukovaru je 28. jula održana konstitutivna sednica novog saziva skupštine Zajedničkog veća opština (ZVO). Za novog predsednika ZVO-a izabran je Dejan Drakulić, a Vinko Lazić je potvrđen za sekretara. Za potpredsednike su, po statutu ZVO-a, izabrani zamenici župana Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, Srđan Jeremić i Radomir Čvarković. Konstitutivna sednica održana je u prostorijama Srpskog kulturnog centra, a delegati su jednoglasno izabrali Dejana Drakulića za novog predsednika.

On se nakon položene zakletve obratio članovima skupštine i u govoru naglasio koji će mu biti prioriteti u budućem radu. Rekao je da vidi zajednički rad svih institucija, jer se samo tako mogu poboljšati položaj i prava Srba na području dve najistočnije hrvatske županije. Rekao je da uvek ima prostora da se neke stvari poboljšaju te da budu više prisutni na terenu i upoznaju više ljudi sa svojim radom i delovanjem, koje je širokog spektra. Drakulić je naglasio da je suština u zajedništvu i jedinstvu srpske zajednice.

Dejan Drakulić je pravnik iz Vukovara. Ranije je bio i zamenik gradonačelnika Vukovara iz redova pripadnika srpske zajednice i u nekoliko mandata većnik u Gradskom veću. Radio je i kao predsednik Odbora za ljudska prava Zajedničkog veća opština, a na mesto predsednika dolazi sa pozicije pomoćnika ministra uprave u Vladi Republike Hrvatske. Predsednik je i Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara, kao i predsednik Vukovarskog srpskog pevačkog društva "Javor".

Okupljenim delegatima na konstitutivnoj sednici obratio se i dosadašnji predsednik, a sada zamenik župana Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić, koji je u svom govoru posebno istakao da su se u prethodne četiri godine trudili da naprave velike iskorake u svim aspektima rada ZVO-a. I zaista, mnogo toga je napravljeno čime je sada već bivši predsednik ZVO-a visoko postavio letvicu svom nasledniku. Okupljenim delegatima obratila se i saborska zastupnica Dragana Jeckov, koja je govorila o značaju ZVO-a te o važnosti nadolazećih dopunskih izbora i popisa stanovništva, a prisutnima se nakratko obratio i predsednik Glavne skupštine SDSS-a i dugogodišnji delegat u Skupštini ZVO-a Vojislav Stanimirović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više