Novosti

Kronika

Festival dječje ilustracije 2018.

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Branka Ćopića. Krajnji rok za slanje radova je 11. maj 2018.

8m5enzc26tceefmioknd2w06o4n

Autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 3. razred

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv učenicima osnovnih škola da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2018. ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Branka Ćopića. Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

Krajnji rok za slanje radova je 11. maj 2018. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Branka Ćopića prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon. Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti 330×220 (likovna mapa blok 3). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu slati na adresu: SKD Prosvjeta - Centralna biblioteka, Središnja knjižnica Srba u RH, Preradovićeva 18/1; p.p. 739, 10 000 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji bit će objavljeni na web stranici biblioteke i u časopisu za djecu ‘Bijela pčela’. Točan datum održavanja centralne izložbe i dodjele nagrada bit će na vrijeme objavljen na web stranici biblioteke.

Manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo kulture RH i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više