Novosti

Kronika

Гoстoвaњe из Будимпeштe

Свaкe гoдинe бeлoмaнaстирскии ВСНM oбиљeжaвa свojу слaву Свeтoг aрхaнгeлa Mихaилa пригoдним културнo-умjeтничким прoгрaмoм. Oвe je oдигрaнa мoнoдрaмa Mилoвaнa Витeзoвићa "Mилoш Вeлики – књaз српски" у прoдукциjи Српскoг пoзoриштa из Будимпeштe

Large 2

Predstava u Belom Manastiru

Svake godine belomanastirsko Vijeće srpske nacionalne manjine obilježava svoju slavu Svetog arhangela Mihaila (21. novembra) prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Tim povodom odigrana je monodrama Milovana Vitezovića "Miloš Veliki – knjaz srpski" u produkciji Srpskog pozorišta iz Budimpešte u režiji Milana Rusa i u izvedbi poznatog beogradskog glumca Aleksandra Dunića, koji se proslavio ulogom batlera Ćirka u službi Srećka Šojića u TV-seriji "Bela lađa". U dogovoru s umjetničkim sekretarom Srpskog pozorišta Branimirom Đorđevim u program je uključena i Etnogrupa "Đurđevak" iz Bobote, pod vodstvom Jelene Ajduković. Nakon završetka predstave, predsjednica Vijeća Svetlana Žarković uručila je zahvalnice i prigodne poklone izvođačima i onima koji su podržali organizaciju tog programa. Za glumca Dunića nastup u Belom Manastiru bilo je prvo gostovanje u Hrvatskoj, ali se nada ne i posljednje. "Veliko mi je zadovoljstvo, velika sreća, što sam došao u Beli Manastir i sreo sve ove naše divne ljude. Tako da sam siguran da ovo nije i naše posljednje viđenje", rekao je.

Zadovoljstvo gostovanjem u Belom Manastiru izrazio je i umjetnički sekretar Đorđev: "Mislim da je ovdašnja zajednica mnogo toga uradila da nas na lep i skroman način primi i prezadovoljni smo ugošćenjem. Predstava je lepo dočekana, odjeci su pozitivni, i mislim da je ovo početak jedne jako lepe saradnja i nadam se da ćemo uskoro ponovo imati prilike gostovati ovde."

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više