Novosti

Kronika

In memoriam: Željko Janjanin (1954 - 2017)

Željko Janjanin je u igrao u Karlovcu, Dinamu, Napretku iz Kruševca, Rijeci i austrijskom Leobenu

Kjvgu26dgb4k06o8baxlafmsucs

Željko (bijeli dres) i Rajko Janjanin u duelu kao igrači Rijeke i Crvene Zvezde (foto Kafotka)

Poznati nogometaš Željko Janjanin preminuo je 21. jula u toplicama Lešće kod Generalskog Stola, dvadesetak kilometara udaljenim od Gornjih Dubrava gdje je nakon povratka iz Austrije živio s majkom. Neslužbeno se saznaje da je poznatog igrača, a kasnije i trenera, izdalo srce.

Željko i njegov mlađi brat Rajko (1956.) ponikli su u nogometnom klubu Karlovac, a njihov igrački kapacitet otkrio je poznati lovac na talente Branko Čavlović Čavlek. Iz Čavlekove škole ponikao je niz igrača, a među njima također braća Zvezdan i Boro Cvetković. Željko Janjanin je osim u NK Karlovcu igrao u Dinamu, Napretku iz Kruševca, Rijeci i austrijskom Leobenu. Nakon završetka igračke karijere, kao i brat posvetio se trenerskom pozivu, a stručnjaci kažu da ga je kao igrača krasila velika tehnika i profinjenost.

Pošto je selektor reprezentacije Srpskog narodnog vijeća, tj. momčadi srpske nacionalne manjine Zoran Čugalj našao trenerski angažman u Njemačkoj, na tom mjestu ga je trebao zamijeniti upravo Željko Janjanin. Nažalost, iznenadna smrt spriječila ga je u tome.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više