Novosti

Kronika

In memoriam Nebojša Tepšić-Viran: Pop muzičar iz Topuskog

Bio je član vrlo popularne pop skupine ITD Band u razdoblju od 1980. do 1986. godine

Vydl30w90gk87emdogxw10fp9qa

Nebojša Tepšić (1958-2019) – prvi s lijeva i ITD band

Član popularnog rock sastava iz Zagreba ITD Band Nebojša tepšić-viran preminuo je u kanadskom gradu Vankuveru, objavila je porodica u srijedu 16. januara 2019. godine.

Viran je bio bubnjar i osnivač ovog sastava 1980. godine. Prva postava koju su činili Branislav Bekić, Milan BekićFranc, Rastislav TopolskiRašo, Jadranko MileusnićJadran i Nebojša Tepšić – Viran, u Jugotonu je 1984. godine snimila je izuzetno popularni prvijenac ‘Dvadeseti vijek’. Drugi album ‘Plavi vojnik’ snimljen je 1985. godine za zagrebački Suzy. Pjesma s ovog albuma ‘Gradske cure’ našla se u nekim izborima među najvećim hitovima snimljenima na prostoru bivše Jugoslavije. S ‘ITD bandom’ do 1986. godine, kada je napustio grupu, Viran je nastupio na brojnim festivalima, klubovima i na koncertima širom bivše zemlje.

Pjesme ‘Promijeni nešto u sebi’, ‘Elena’, ‘Vojnička’, ‘Sonja’, ‘Rođen u Zagrebu’ i ‘Priča sa zapadne strane’, smjenjivale su se na brojnim top listama bivše Jugoslavije. U vojnoj akciji Oluja protjeran je s rodnog Korduna 1995. godine. Iz Srbije i Sremske Mitrovice, u kojoj se privremeno nastanio, 2006. godine s porodicom je preselio u Kanadu. Sahranjen je 21. januara u Vankuveru.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više