Novosti

Kronika

Koд Звeздe у гoстимa

Бeoгрaдски фудбaлски клуб угoстиo мaлишaнe из Бршaдинa и Jaгoдњaкa: Kлинци сa истoкa Хрвaтскe дугo ћe пaмтити излeт нa Maрaкaну, гдje их je пoздрaвиo и Влaдимир Пeтрoвић Пижoн

B1ecblq3tilwar3ta4rmwuyf8o6

Gosti ispred klupskih prostorija

FK Crvena Zvezda iz Beograda, svoju društveno odgovorno stranu trudi se da pokaže u svakoj prilici, a tako je bilo i nedavno kada su u organizaciji Zajedničkog veća opština iz Vukovara i fudbalskih radnika Nikice Gagulića i Marka Purića, pioniri FK Bršadin te deca iz baranjskog mesta Jagodnjak posetila Beograd i legendarni Stadion Rajko Mitić, poznatiji kao Marakana. Domaćini su upoznali goste iz Hrvatske s prebogatom historijom fudbalskog kluba koji je osnovan 1945. godine. Gosti su, uz pomoć stručnog vodstva kustosa, posetili najveći sportski muzej u regionu u kojem su uživali u priči najpoznatijim sportskim uspesima srpskog šampiona te uživo videli najprestižniji klupski trofej u Evropi, Kup šampiona osvojen 1991. godine, kao i mnoge druge pehare u prepunim vitrinama muzeja.

Nakon obilaska muzeja nekoliko je dece upisano u članstvo kluba iz Ulice Ljutice Bogdana. Nakon kraćeg odmora usledilo je ono čemu su se gosti crveno-belih najviše radovali, a to je prijateljska utakmica protiv svojih beogradskih vršnjaka. Rezultat te utakmice bio je sporedna stvar u odnosu na radost na licima koja nije izostala do poslednje minute utakmice. Decu iz Bršadina i Jagodnjaka došao je pozdraviti bivši legendarni fudbaler FK ‘Crvena Zvezda’ i reprezentacije SFRJ Vladimir Petrović Pižon. Gosti su imali priliku da vide i glavni teren stadiona. Domaćini su goste upoznali zašto stadion, na kojem domaće utakmice igra NK Crvena zvezda, od 21. decembra 2014. godine nosi ime po Rajku Mitiću. Takvu odluku donela je Skupština kluba na predlog veterana i navijača. Rajko Mitić se smatra za jednog od najvećih igrača Crvene zvezde, a i prvi je igrač koji je poneo epitet ‘zvezdine zvezde’. Jedan je i od osnivača kluba. Za crveno-bele, Mitić je u 14 sezona odigrao 572 utakmice i postigao 262 gola. Sa Zvezdom je osvojio pet titula prvaka bivše države i četiri nacionalna Kupa. Za izabranu vrstu Jugoslavije odigrao je 59 utakmica i postigao 32 gola. Učestvovao je i na OI u Londonu (1948.) i Helsinkiju (1952.), i na oba takmičenja osvojio je srebrnu medalju.

Za kraj posete Beogradu deca su bili gosti na prvenstvenoj utakmici Crvena Zvezda - Mačva. Zvezda će se i dalje truditi da svojim humanim gestama izmami osmehe na licima mališana kako bi im ovakve lepe posete ostale u nezaboravnom sećanju.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više