>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Krsna slava zadarskog VSNM-a

Prisutnima, kojih je bilo stotinjak, obratila se zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać. Izrazila je nadu da će se dobra suradnja Grada Zadra i srpske zajednice nastaviti i ubuduće

VSNM Grada Zadra obilježio je svoju krsnu slavu Sv. Vasilija u dupke punom restoranu Galija.

- Sv. Vasilija smo odabrali prije svega zbog činjenice što se na taj dan može okupiti najveći broj pripadnika srpske manjine u Zadru, ali i njihovih gostiju - rekao je za Novosti tajnik županijskog i gradskog VSNM-a Veselko Ćakić i dodao da je to bilo šesto obilježavanje krsne slave u restoranu Galija.

- Mi kao nacionalne manjine nastojimo sa svojim skupovima ući u javni prostor grada, u čemu imamo podršku gradskih vlasti. Osim toga nama mnogo znači što su osim predstavnika gradskih vlasti proslavi slave prisustvovali i predstavnici svih deset nacionalnih manjina koje žive i rade u gradu i županiji - rekao je Ćakić i zahvalio gradskim vlastima na pomoći u organizaciji manifestacija.

Prisutnima, kojih je bilo stotinjak, obratila se zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać koja je izrazila nadu da će se dobra suradnja Grada Zadra i srpske zajednice nastaviti i ubuduće. Na početku skupa slavski su kolač osveštali zadarski sveštenici protojereji Saša Drča i Ljubomir Crnokrak. Osim predstavnika grada Zadra i manjinskih aktivista, slavi su prisustvovali predsjednici VSNM-a Zadarske i Šibensko-kninske županije, Rajka Rađenović i Borislav Šarić. Za kulturno-umjetnički dio programa i dobru atmosferu pobrinuli su se članovi orkestra iz Vukovara, kao i recitatorica Nikolina Mojić koja je deklamirala pjesme poznatih srpskih pjesnika.

1/1