Novosti

Kronika

Kултурни прoстoр

У сaли Српскe прaвoслaвнe црквeнe oпштинe Oсиjeк пooдбoр Прoсвjeтe oргaнизoвao je прeдaвaњe "Српски културни прoстoр" у склoпу кojeг je прeдстaвљeн Збoрник рaдoвa сa скупa "Српски културни прoстoр: устрojствo, прoблeми, врeднoсти"

Large 3

U sali Srpske pravoslavne crkvene opštine Osijek 4. juna SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, organizovao je predavanje pod nazivom "Srpski kulturni prostor" u sklopu kojeg je predstavljen Zbornik radova sa skupa "Srpski kulturni prostor: ustrojstvo, problemi, vrednosti" održanog 2019. godine u izdanju Matice srpske Novi Sad.

Zbornik su predstavili predavači prof. dr. Dragan Stanić, predsednik, i dr. Milan Micić, generalni sekretar. Zdenko Čikara, predsednik pododbora, rekao je da je osječki pododbor prvi odbor započeo saradnju sa Maticom srpskom. Predavači su govorili o kulturnom prostoru, osnivanju, razvoju i značaju Matice srpske. Govoreći o srpskom kulturnom prostoru predavači su podsetili na vrednost i značaj očuvanja svih elemenata koji učestvuju u gradnji srpskog identiteta. Ti prostori, kako je istaknuto, ne poklapaju se sa političkim prostorima naroda u nekom istorijskom trenutku.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više