Novosti

Kronika

Lička kvaliteta - službeno

Prvih 39 proizvoda koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od ovih dana su korisnici znaka Lika Qualiti. Osim hrane, ovaj znak se odnosi i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire

Nakon gotovo dvogodišnjih priprema i rada na uspostavi regionalne oznake kvalitete, lička hrana konačno je ovih dana dobila zasluženu oznaku kvalitete koja lokalne proizvode svrstava u premium kategoriju. Prvih 39 proizvoda koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od ovih dana su korisnici znaka Lika Qualiti. Osim hrane, ovaj znak se odnosi i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire. Tako uz poznati sir lički škripavac te basu i kiselinu, kao najpoznatije ličke mliječne proizvode, ovaj znak nose i proizvodi poput domaćeg meda, pekmeza, ali i suvenira kao što je lička kapa.

Oznaku su dobili nakon prvog provedenog natječaja ovog tipa, a sa ovim činom počinje i priča o brendiranju gastro-destinacije. Znak Lika Qualiti zaštićen je kao jamstveni žig u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva, a osim brendiranja ovaj znak kvalitete omogućit će značajniju prisutnost proizvoda lokalnih farmi na lokalnom tržištu. Već na jesen kreće i certificiranje restorana koji će u svojoj ponudi imati jela napravljena od namirnica s oznakom Lika Qualiti.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više