Novosti

Politika

Lokalni izbori 2017.

Birači – pripadnici srpske nacionalne manjine zatražite svoj glasački listić i birajte zamjenika općinskog načelnika/ gradonačelnika i župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine

Eqxye55bfbexilg3fa8wk7cexbo

U jedinicama u kojima se održavaju i izbori za zamjenika općinskog načelnika/gradonačelnika, župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, glasači moraju zatražiti i dobiti glasački listić za izbor zamjenika općinskog načelnika/gradonačelnika, župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina.

Predsjednik biračkog odbora ili od njega ovlašteni član dužan je biraču pripadniku nacionalne manjine na njegovo traženje predati glasački listić za izbor zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika odnosno župana iz reda pripadnika nacionalne manjine (Zakon o lokalnim izborima, čl. 60. stv. 2).

Na lokalnim izborima mogu glasati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj i to samo u mjestu svog prebivališta, a uvjet za ostvarivanje prava glasanja je važeća osobna iskaznica.

Na dan izbora birači se ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača mogu na dan održavanja izbora dobiti potvrdu za glasanje koju izdaju nadležni uredi prema mjestu prebivališta birača.

Na sljedećem linku možete vidjeti u kojim mjestima i županijama Srbi imaju pravo na izbor zamjenika župana, načelnika i gradonačelnika.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više