Novosti

Politika

Milanović opet napao SDSS

Predsjednik države Zoran Milanović grubo prozvao SDSS da nije poslao predstavnika na odavanje počasti žrtvama hrvatskog naroda u prominskom kraju, iako je na komemoraciji bio Ognjen Vukmirović iz te stranke

Large milanovic

Zoran Milanović u Oklaju (foto Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Zoran Milanović vjerojatno potrebuje nešto dodatne podrške izvjesnog dijela javnosti u svom najnovijem ogledu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ako je suditi po istupu predsjednika RH u petak u Oklaju. Tamo je, naime, sudjelovao u obilježavanju spomendana na poginule u Domovinskom ratu, e da bi se usput glasno „zapitao“, kao što je prenijela Hina, „zašto opet nitko od predstavnika SDSS-a nije došao odati počast žrtvama hrvatskog naroda u prominskom kraju“, pa time „izraziti žaljenje“, te da je to njegovo „ljudsko očekivanje“.

Na istoj komemoraciji, međutim, sudjelovao je ispred SDSS-a Ognjen Vukmirović, zamjenik šibensko-kninskog župana, odajući pijetet žrtvama zajedno s drugima prisutnim. Nije nam poznato je li na licu mjesta netko barem naknadno skrenuo pažnju Milanoviću na tu činjenicu, ali nije to sad ni toliko važno. Informirao bi se on već preko svojih ljudi u protokolu i sam na vrijeme, samo da ga je zaista interesiralo.

Ostatak relevantnih podataka mogao je pak dobiti iz očitovanja Srpskog narodnog vijeća koje ovim povodom napominje da ta organizacija i prozvana Samostalna demokratska srpska stranka redovno pohode mnoge lokacije stradanja civilnih žrtava u RH, odajući im poštu i ne dijeleći ih prema nacionalnosti. Ovčara, Škabrnja, Glina, Ervenik, Donji Skrad kod Karlovca, samo su neka od tih mjesta, Zoranu Milanoviću na znanje i ravnanje, kad je tako desperatno zapitan.

U krajnjoj liniji, da sad i mi ovdje, sa stranica ovog medija, izrazimo jedno ljudsko očekivanje: zašto ne bi predsjednik RH izrazio žaljenje nakon ove žestoke, ali neosnovane kritike političkih predstavnika hrvatskih Srba? A nismo pritom osobito zapitani, gornji upitnik je više formalne naravi, dok je predsjednikova nesklonost ispravljanju vlastitih mu grubih ispada svakako notorna. Zato nam ostaje jedino čekati na idući ovakav slučaj, novo odmjeravanje dnevnopolitičkih snaga oko pobijenih civila s ove ili one strane, svejedno.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više