Novosti

Kronika

Moћ књигe

У Бeлoм Maнaстиру je пoвoдoм Дaнa хрвaтскe књигe тe Свjeтскoг дaнa књигe и aутoрских прaвa oдржaнa дeсeтa jубилaрнa Нoћ књигe нa тeму "Љeкoвитa мoћ књигe"

Large 4

Zolt Rabi i Tinde Šipoš Živić

Povodom Dana hrvatske knjige te Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a u sklopu Godine čitanja, održana je jubilarna, deseta Noć knjige. Zaštitno lice ovogodišnje manifestacije bila je pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška, a tema desetog izdanja bila je "Ljekovita moć knjige".

U manifestaciju se uključila i Gradska knjižnica Beli Manastir, koja je tim povodom prošli petak pripremila bogat program, koji se mogao pratiti na njezinim društvenim mrežama. Program se sastojao od sedam dijelova: predstavljeni su logo i maskota Gradske knjižnice, dvojezična hrvatsko-mađarska slikovnica "Mala balerina Barbi" ("Barbi, a kis balerina") autorice Gabriele Dobsai te bajka "Žaba koja je htjela postati dama" književnika Nevena Drozdeka. Također su prikazani posebno izdanje "Knjižničarskog izazova", "Priča za Pet(ak)" o malom patuljku koji luta Hrvatskom te razgovor s kustosicom Muzeja Slavonije Tinde Šipoš Živić o etnologinji Juliji Baranjai iz Zmajevca (pravog prezimena Šnajder; 1906-1982).

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više