Novosti

Politika

Na uredu Documente osvanuo uvredljivi grafit

Nepoznati vandali sinoć su na uredu Documente – Centra za suočavanje s prošlošću ispisali grafit 'Govna četnička i komanistička' te išarali ploču s podacima ove udruge

Ozle4aybd9ynbcdvpmybmbf2ldw

Nepoznati vandali sinoć su na uredu Documente – Centra za suočavanje s prošlošću ispisali grafit 'Govna četnička i komanistička' te išarali ploču s podacima ove udruge. U toku je policijska obrada ovog vandalskog čina, javlja portal Buka.

Od svog osnivanja Documenta doprinosi razvijanju individualnih i društvenih procesa suočavanja s prošlošću u izgradnji održivog mira u Hrvatskoj i široj regiji produbljujući javni dijalog i inicirajući debate o javnim politikama koje potiču suočavanje s prošlošću, prikupljajući podatke, objavljujući istraživanja o ratnim događajima, ratnim zločinima i kršenjima ljudskih prava, te prateći sudske procese na lokalnoj i regionalnoj razini kao doprinos poboljšanju sudskih standarda i prakse u suđenjima za ratne zločine.

Od 2006. godine Documenta radi na izgradnji i jačanju regionalne koalicije organizacija civilnog društva iz post-jugoslavenskih zemalja koja zagovara osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica nakon ratnih sukoba u regiji (REKOM).

U ostvarivanju svojih ciljeva Documenta surađuje s osnivačkim organizacijama, udrugama obitelji nestalih, drugim civilnim inicijativama, vladinim institucijama, međunarodnim institucijama i organizacijama, institucijama državne i lokalne vlasti, znanstvenim institucijama, vjerskim zajednicama, medijima, te ostalim zainteresiranima. Posljednjih dana Documenta u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem sudjeluje u organizaciji niza aktivnosti povodom 20. godišnjice Oluje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više