Novosti

Kronika

Нaпрeдaк "Слaвoникe"

Рaдoви нa изгрaдњи Koридoрa 5Ц у Бaрaњи: Дo сaдa je извeдeнo вишe oд 40 пoстo рaдoвa нa aутoцeсти пoпулaрнo звaнoj "Слaвoникa", пa je нeупитaн рoк зa крaj рaдoвa дo срeдинe 2022. гoдинe

Large 3

Nadvožnjak za poljoprivrednu mehanizaciju preko autoceste A5 kod Belog Manastira

Prilikom posjete gradilištu u Baranji, predsjednik Uprave "Hrvatskih autocesta" Boris Huzjan izjavio je da, usprkos koronakrizi, radovi na izgradnji Koridora 5C, odnosno autoceste popularno zvane "Slavonika", idu jako dobro.

- U travnju 2020. godine potpisali smo ugovor za izgradnju pod dionice od mosta Halasica do Belog Manastira dužine 17,5 kilometara. Vrijednost investicije je 443 milijuna kuna, a ugovor je potpisan s tvrtkama Osijek-Koteks i GP Krk. Do sada je izvedeno više od 40 posto radova pa je rok njihovog dovršetka neupitan sredinom 2022. godine. Kada i ovu dionicu pustimo u promet, kroz RH imat ćemo više od 83 kilometra punog profila na Koridoru 5C, od mosta Svilaj preko Osijeka do Belog Manastira, za koje su "Hrvatske autoceste" ishodile i uporabnu dozvolu. U aktualnom projektu od 900.000 kubika materijala ugrađeno je 630.000 kubika, više od 4,5 kilometara ceste je asfaltirano, od devet mostova na šest se radi na gornjem ustroju, a na tri na temeljenju, a čvor Beli Manastir je na 90 posto gotovosti.

Predsjednik Uprave Huzjan također je najavio da će javni natječaj za izvođenje radova na preostalih pet kilometara autoceste od Belog Manastira do mađarske granice i spoja s autocestom Mohač–Budimpešta biti raspisan krajem 2021. godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više