Novosti

Kronika

Nova kuhinja za osnovce

Krnjačka osnovna škola ima 80 učenika i 24 polaznika u predškolskom odgoju. Njome unapređujemo standard i dajemo djeci mogućnost zdrave prehrane, rečeno je na otvorenju novouređene kuhinje u Osnovnoj školi Katarina Zrinska

Large 6

Otvorenje školske kuhinje (foto Kaportal)

U krnjačkoj Osnovnoj školi Katarina Zrinski uređena je nova kuhinja. Prošlog tjedna školu su posjetili zamjenica i zamjenik županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i Dejan Mihajlović. Domaćini su bili direktorica škole Željka Stojković i načelnik Općine Krnjak Perica Matijević.

- Novouređena školska kuhinja nam puno znači i jako dugo smo je čekali. Njenim puštanjem u rad unapređujemo standard i dajemo našoj djeci mogućnost bolje, zdrave prehrane i drugačiji jelovnik. Ova škola ima 80 učenika i imamo 24 polaznika u predškolskom odgoju - istaknula je direktorica Stojković. Načelnik Matijević rekao je da ova investicija nije važna samo za osnovnu školu već za cijelu općinu.

- Svima zahvala na svemu potrebnom da bi se školska kuhinja završila i dovela u ovu fazu u kakvoj je sada. Naša općina je u koordinaciji sa Srpskim narodnim vijećem, sudjelovala u iznosu od 100.000 kuna - rekao je Matijević. Zamjenik županice Mihajlović je naglasio da su ovakvi projekti važni za zadržavanje stanovništva na ovom području.

- Ovo je sada rezultat sinergijskog efekta lokalne zajednice, Srpskog narodnog vijeća i Karlovačke županije i to je ustvari nad-standard za kuhinje u osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. To je primjer kako u ruralnom području treba djelovati. Upravo područja koja imaju manji broj učenika, koja su seoske sredine, trebaju imati bolje uvjete školovanja i zdravstvene zaštite kako bi zadržali stanovništvo na tom području - naglasio je Mihajlović.

Zamjenica županice Hajsan Dolinar istaknula je da je ovaj projekt ukupno vrijedan 900.000 kuna, a Karlovačka županija osigurala je 700.000 kuna.

- Sredstva su potrošena na rekonstrukciju postojeće kuhinje i nabavu najmodernije opreme koja se može naći na tržištu. To je jedan od pet preduvjeta u školama Republike Hrvatske za cjelodnevni boravak, za boravak djece u odgojno-obrazovnom programu, ali i za onaj boravak koji prema inicijativi Europske unije Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao prioritet stavlja na Nacionalni plan oporavka i otpornosti - rekla je dožupanica.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više