Novosti

Kronika

Osmi mart u Prosvjeti

Članovi i članice zagrebačkog pododbora Prosvjete prigodnim su kulturno-umjetničkim programom obilježili Međunarodni dan žena

Članovi i članice zagrebačkog pododbora Prosvjete prigodnim su kulturno-umjetničkim programom u prostorijama biblioteke tog kulturnog društva obilježili Osmi mart – Međunarodni dan žena.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednice pododbora Anete Lalić, nastup je započela seniorska pjevačka grupa koja odnedavno djeluje u sastavu pododbora, a nakon njih i ženska pjevačka grupa.

– Ovo je ženska pjevačka grupa u potrazi za nazivom koja pokušava da putem tradicionalne narodne pjesme ukaže na kulturne istovjetnosti i minimalne razlike sa prostora Srbije, Hrvatske i BiH - rekla nam je nakon nastupa Jovana Lukić, koja uz tu grupu vodi i onu seniorsku te ZborXop koji je također nastupio.

- Otpevali smo tri pjesme, prvu iz istočne Srbije, porijeklom s Homolja, druga je gradska pesma s Kosova i treća je goranska pjesma iz Gore s juga Kosova - rekla je Jovana Lukić, ističući da je hor dobio i instrumentalno pojačanje.

Da sve ne ostane na pjesmi i narodnoj tradiciji, pobrinuo se stand up komičar Goran Vinčić koji je 15-ak minuta zabavljao publiku i dobio zasluženi aplauz. Pred nastup ženskom dijelu publike podijeljeni su karanfili, a nakon nastupa i zakuske publiku je uz kola i plesove zabavljao Spaso Đukanović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više