Novosti

Kronika

Oтвoрeн мoст у Рушeвици

Пoвoдoм Дaнa Oпћинe Цeтингрaд oтвoрeн мoст кojи je спaja с Oпћинoм Вojнић: Нoви мoст ћe oсигурaти лaкшe и сигурниje прoмeтoвaњe измeђу двиje oпћинe у Kaрлoвaчкoj жупaниjи

Large 8

Otvaranje mosta u Ruševici (foto Karlovačka županija)

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin u subotu 7. avgusta je povodom Dana Općine Cetingrad svečano otvorila most Ruševica na rijeci Glini. Prisutne su bile saborske zastupnice Nada Mugranić i Maja Grba Bujević, koja je bila izaslanica potpredsjednika Vlade Tome Medveda, porijeklom iz Cetingrada, kao i Stjepan Turković, direktor Županijske uprave za ceste te načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić.

Most Ruševica povezuje Općinu Cetingrad i Općinu Vojnić, a selo Ruševica je do devedesetih bilo naseljeno znatnim brojem srpskog stanovništva. Zbog dotrajalosti postojećeg drvenog mosta Ruševica krenulo se s izgradnjom novog mosta koji će umnogome poboljšati kvalitetu cestovne infrastrukture na putu između ove dvije općine u Karlovačkoj županiji, a na granici sa susjednom Bosnom i Hercegovinom. Most će osigurati lakše i sigurnije prometovanje, a vrijednost njegove izgradnje je 2,7 miliona kuna.

- Ulaganje u infrastrukturu samo je dio koji može pomoći da u svome području radimo i živimo, da osiguramo sigurno i bolje plaćeno radno mjesto te da ljudi mogu formirati svoj dom. Mostovi su podloga za bolju dostupnost i povezanost – kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

Do sada su izgrađeni novi mostovi u Veljunu, Furjanima, Gornjem Bukovlju – Zvečaju, a u ovom trenutku su i gradovi Karlovac i Ozalj spojeni novim mostom u Pokuplju, dodala je županica.

Karlovačka županija dala je Općini Cetingrad potporu u brojnim projektima. Dječji vrtić u sklopu osnovne škole tako danas pohađa dvadesetak mališana. Županija rješava i problem apoteke u Cetingradu koje do sada nije bilo, a radi i na uspostavljanju Distributivnog centra za proizvodnju voća, povrća i industrijskog bilja. Kroz projekt "Dodir civilizacija" planirano je uređenje Starog grada kako bi bio spreman za obilježavanje 500. godišnjice Sabora u Cetinu 2027. godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više